Explosieven

Up-to-date blijven met nieuwe bedreigingen 

De lijst met potentiële explosieve dreigingen is groter en gevarieerder dan ooit tevoren. Extremistische groepen blijven nieuwe manieren vinden om geïmproviseerde explosieven (IED’s) en zelfgemaakte explosieven (HME’s) te ontwikkelen met behulp van creatieve en vaak onverwachte implementatiemethoden. De huidige hulpverleners, EOD’s, TEV’s, civiele ondersteuningsteams en militairen hebben behoefte aan uitgebreide mogelijkheden voor snelle detectie, identificatie en monitoring van nieuwe bedreigingen op het punt van actie.

Het detectie-gat dichten

Bestaande optische instrumenten in het veld presteren goed voor explosieve detectie wanneer grote hoeveelheden materiaal beschikbaar zijn om te testen, maar zijn onbetrouwbaar wanneer de monsterhoeveelheid krimpt. Met MX908® kunnen First-Responders snelle, zeer gevoelige tracedetectie uitvoeren voor talloze explosieven en precursoren, ongeacht hoeveel monster beschikbaar is. Een eenvoudige swipe-test detecteert zelfs wat niet te zien is.

Hunting for explosives.

Explosives Hunter is een missiemodus voor het opsporen van sporen van militaire en commerciële explosieven, zelfgemaakte energetica en relevante precursoren. Het snijdt door achtergrondruis om duidelijk en snel explosieven ‘in-het-veld’ te identificeren.

EOD