Pendar X10

2pendarx10-1000x1000-2
Prism_Winner_Square2-300x269
RD100_2019_Winner_Logo_web-232x300

Revolutionaire, stand-off, Handheld Raman chemische identificatie voor EOD, HAZMAT, Drugs handhaving, Forensische Opsporing en meer

Met een afstand tot 1,8 meter is de Pendar X10 een draagbare Raman-spectrometer die snel gevaarlijke chemicaliën identificeert, waaronder zeer fluorescerende, donkere en energetische materialen. Pendar X10 bespaart tijd, verbetert de meetbetrouwbaarheid en voorkomt blootstelling aan gevaarlijke stoffen terwijl het risico op ontbranding van explosieve chemicaliën wordt verminderd. De Point-and-shoot-functionaliteit identificeert onbekende chemicaliën, zelfs diep in vaten en jerrycans, en door lichtdoorlatende verpakkingen of ramen. Innovatieve gepatenteerde technologie vermindert het explosierisico aanzienlijk bij het identificeren van donker poeder en explosieven. Het slimme algoritme van de Pendar X10 maakt een snelle identificatie mogelijk van witte poeders (5 tot 10 seconden) en donkere en fluorescerende materialen (~30 seconden). Met de Pendar X10 kunnen gebruikers verder reiken, veiliger blijven en sneller meten.

20-127-

Verder reiken

  • Handheld, point-and-shoot metingen op een stand-off afstand (tot 2 meter).
  • Reik diep in een vat door de opening, zonder dat er monsters nodig zijn.
20-127-

Blijf veiliger

  • Klasse 3R-laser; minimale/geen noodzaak voor oogbescherming ivm laserveiligheid en geen speciale training vereist.
  • Minimaal ontstekingsrisico bij zwartkruit en gevoelige energetische materialen.
20-127-

Sneller meten

  • Donkere of sterk fluorescerende materialen geïdentificeerd in <30 seconden, witte poeders in 5 tot 10 seconden.
  • Snelle analyse met behulp van geavanceerde algoritmen en krachtige ingebouwde
    processor.

Door-barrière analyse

Identificeer chemicaliën veilig door doorzichtige en lichtdoorlatende verpakkingen en obstakels

Pendar X10 kan worden gebruikt op een afstand van maximaal 2 meter (6 ft.) en kan worden gebruikt om vloeistoffen of vaste stoffen te identificeren door doorschijnend glas en plastic, inclusief handschoenkasten en zuurkasten. Doordat er geen noodzaak is om onbekende chemicaliën van dichtbij te benaderen, biedt Pendar X10 gebruikers een ongekend niveau van veiligheid.

 

20-127-
20-127-

Geen bemonstering nodig

Meet materialen gemakkelijk diep in vaten zonder contact

Er zijn geen monsterpotjes, flacons, sondes of detectorstrips nodig voor de Pendar X10 om onbekende chemicaliën nauwkeurig te identificeren. EOD- en HAZMAT-personeel kan beschermd blijven tegen onbedoelde blootstelling of besmetting tijdens het meten van moeilijk bereikbare monsters. Elimineer elk risico op kruisbesmetting door het geanalyseerde materiaal onaangeroerd te laten.

Donkere en Flourescente materialen meten

Identificeer nauwkeurig donkere en gevoelige materialen

Hoewel Raman-detectoren vaak een aanzienlijk risico hebben op het ontsteken van brandbare en warmtegevoelige stoffen, kan onze unieke technologie zwart poeder en andere gevoelige primaire explosieven veilig identificeren. De Pendar X10 focust de Raman-laserstraal niet op één kleine plek, waardoor gevaarlijke temperatuurniveaus ontstaan. In plaats daarvan verplaatst een nieuw optisch systeem de laserspot snel over een groter
meetgebied, waardoor wordt voorkomen dat een bepaald monstergebied het
ontstekingspunt bereikt. Het lasersysteem omvat een automatische uitschakeling als er een afwijking wordt gedetecteerd in de laserbeweging, wat een ander kritisch veiligheidsniveau biedt.

20-127-
Heroine_result_v5

Volgende generatie Raman

Identificeer snel sterk fluorescerende materialen

Overwin de beperkingen van 785 nm-systemen zonder de nadelen van 1064 nm-systemen voor de meest uitdagende monsters. Pendar X10 biedt snelheid en nauwkeurigheid bij het identificeren van zelfs sterk fluorescerende chemicaliën zoals opioïden, waaronder heroïne, MDMA en fentanyl. Onze baanbrekende ‘Difference Raman’-technologie, gecombineerd met onze geavanceerde algoritmen, levert deze mogelijkheid met behoud van een hoge
meetsnelheid voor niet-fluorescerende monsters. Zonder concessies te doen aan grootte, gewicht en stroomverbruik.

Houdt het plaats-delict in tact

Verzamel snel bewijs en laat de PD onaangeroerd

Met Pendar X10 kunnen first responders en onderzoekers chemicaliën in een illegaal laboratorium snel identificeren om de juiste handelwijze te bepalen, terwijl fysiek bewijs wordt bewaard en besmetting wordt voorkomen. Met Pendar X10 kunnen onderzoekers en first responders het risiconiveau van onbekende chemicaliën nauwkeurig identificeren.

20-127-
AN_ChemInfo_v2

Klaar voor gebruik in het veld

Duidelijke informatie waar dit het meest nodig is

Pendar X10 is lichtgewicht, robuust en draagbaar, met een batterij die 2 uur ononderbroken metingen toelaat. De handheld tool ondersteunt bediening met één hand en de meet afstand is instelbaar van 30 cm tot 2 meter, aangepast aan de omgeving en situationele behoeften. Pendar X10 werkt bij temperaturen tussen -20C en 40C (-4F tot 104F). De resultaten worden gepresenteerd met een eenvoudige interface die de belangrijkste veiligheidsinformatie weergeeft die u nodig hebt.

UGV montage beschikbaar

Identificeer chemicaliën op afstand, met behulp van onbemande grondvoertuigen

Voor situaties met het hoogste risico kan de Pendar X10 op UGV’s (Robots) worden gemonteerd, waardoor chemische of explosieve bedreigingen echt op afstand kunnen worden geïdentificeerd. Met behulp van onze UGV-adaptermodule kan Pendar X10 worden geïntegreerd met de verschillende robotplatforms die worden gebruikt door EOD-teams en First Responders. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende integratiemogelijkheden, geoptimaliseerd voor de robots die u gebruikt.

2x10-highlight-6

Resources

Specificaties
Pendar X10 Robot Adaptor

 

     
       Pendar X10 specifications