Chemische bedreigingen

Verwacht het onverwachte

Het risico dat samenhangt met de huidige chemische oorlogvoering en industriële gevaren is meer dan ooit verspreid – van chemische oorlogsmiddelen (CWA’s), giftige industriële chemicaliën (TIC’s), voorlopers en degradatieproducten tot de groeiende bezorgdheid over A-serie CWA’s, ook wel bekend als vierde generatie agenten (FGA’s) of Novichoks. Deze zich uitbreidende dreigingen vereisen dat eerstehulpverleners, CBRNE-teams en HazMat-responseenheden zich voorbereiden op het onverwachte.

In real-time aanpassen aan nieuwe bedreigingen

Met MX908® kunnen hulpverleners snel een breed scala aan gas- en dampbedreigingscategorieën op sporenniveau detecteren – van algemeen tot uiterst zeldzaam. Doorlopende updates met real-world gegevens over nieuwe bedreigingen stellen gebruikers in staat zich snel aan te passen aan nieuwe prioritaire bedreigingen terwijl deze zich ontwikkelen.

Elimineer vals alarm

Vals alarm met ionenmobiliteitsspectrometrie (IMS) of op vlamfotometrie gebaseerde apparaten komen maar al te vaak voor. De hogedruk-massaspectrometrie™ (HPMS) van MX908 geeft militaire en civiele hulpverleners een vergelijkbare gevoeligheid als bestaande technologieën met een betrouwbaardere identificatie om ervoor te zorgen dat hulpverleners alleen worden gewaarschuwd wanneer er een reële dreiging aanwezig is.

Op jacht naar CW’s

CW Hunter-modus is een MX908-missiemodus die veel opkomende bedreigingen detecteert en identificeert, waaronder zeldzame chemische oorlogsmiddelen (CWA’s) en nieuwe materialen. MX908 is de enige in het veld inzetbare tool die CWA’s uit de A-serie, ook bekend als FGA’s of Novichok’s, op traceerniveau kan identificeren. Het identificeert CWA’s in de dampfase in seconden en onderscheidt echte middelen van CWA-simulanten. Realtime kwantificering laat ook respondenten zien hoeveel agent aanwezig is. Niet-vluchtige bedreigingen kunnen in ongeveer 60 seconden worden geïdentificeerd.

CWA